Mercury House, Seychelles (published)

  • Project Overview View full size images View thumbnail images
  • A leisure and retail space fusing modern and traditional influences, in the heart of the capital city, Victoria.

    Erected in the mid-19th century on the island of Mahé, Mercury House was rebuilt half a century later for the world’s then largest telecoms company.

    The project celebrates both contemporary Creole architecture and Victorian steelwork — with its original Lanarkshire imprints. The design features simple motifs, inspired by the area’s traditional airbricks.

    It is a clarified, cohesive space. A terrazzo concourse links staircase and lobby. An atrium, punched through the first floor, breaks the deep plan and ties in the two levels. Exposed columns create a rhythm that is picked up with panelling throughout. Muted on lower levels, materials and colours lighten as you ascend to the bright roof canopy.

    • Press:
      To see press and articles for the project please see the project in our News section:
      Goods Way, Kings Cross, London – Launches!

      • Completed: October 2014
        Architect: Studio Ageli
        Consultants: Atom structural engineers, Proburo MEP engineers, Syntax lighting, Mike Scott/MGS, Nigel Roucou quantity surveying
        Contractor: Green Island Construction
        Photography: Michele Panzeri