Micro projects: Private apartment, Dalston

  • Project Overview View full size images View thumbnail images
  • A series looking at our more compact projects - A flexible interior for a designer in a vibrant, creative neighbourhood.

    Inspired by the Japanese Shoji screen, a flexible partition creates a point of focus and animates the apartment.

    It also allows for a hierarchy of spaces, creating a guest room when fully shut. With a monocoque structure similar to a plane wing, the screen is strong, but slender.

    Steel shelving works in harmony with timber board, polycarbonate and exposed aluminium for a feel at once industrial and crafted. Cupboards are made from painted metal poles fixed floor to ceiling, with open shelves and rails between.

    • Completed: November 2012
      Architect: Studio Ageli
      Contractor: Dalston Joinery
      Photography: Michele Panzeri