Private extension, Victoria Park, London

  • Project Overview View full size images View thumbnail images
  • Infill extension to a Georgian house near Victoria Park for a young family.

    The client wanted to expand the kitchen/ dining area for their growing family by extending and connecting to their side courtyard.

    We created a frameless glass box with a fully glazed roof, which is a single 5.5 by 2.5m piece. The roof is supported effortlessly by a new London stock brick wall to match the existing. The wall conceals the gutter and rainwater pipes. On one side, the entire facade pivots to open onto the garden. The other side opens onto a smaller more intimate courtyard with an established grape vine, which also leads directly to the master bedroom.

    The brick wall appears to have always been there – it is a familiar, tactile and rough element, which contrasts directly with the precision of the adjacent frameless glass and black aluminium components. All secondary elements such as pipes, copings, frames etc have been hidden or engineered out to create simple, clean details.

    • Completed: February 2016
      Architect: Studio Ageli
      Glazing contractor: Glasstec
      Photography: Michele Panzeri